Το τσίρκο της νύχτας

"Το τσίρκο φθάνει χωρίς προειδοποίηση. Δεν έχουν προηγηθεί αναγγελίες, ούτε αφισέτες στους στύλους και τους πίνακες ανακοινώσεων στο κέντρο της πόλης, ούτε αναφορές ή διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες. Είναι απλά εκεί, ενώ χθες δεν ήταν."
"Η μυρωδιά του πεύκου σε κατακλύζει όταν μπαίνεις στο επόμενο δωμάτιο και βρίσκεσαι σε ένα δάσος γεμάτο αειθαλή δέντρα. Μόνο που αυτά τα δέντρα δεν είναι πράσινα αλλά λαμπερά και λευκ, και φωτοβολούν στο σκοτάδι που τα τυλίγει.
Εδώ είναι δύσκολο να βρεις κάποιο μονοπάτι. Μόλις αρχίζεις ν προχωράς, οι σκιές και τα κλαριά κρύβουν τους τοίχους."

Το βιβλίο αυτό, της Erin Morgenstern, μου το έκαναν δώρο. Είναι ένα βιβλίο το οποίο μάλλον δε θα είχα διαλέξει ποτέ μόνη μου. Και πραγματικά η πρώτη μου σκέψη ήταν "ωωωχ! Πόσο βαρετό θα είναι...". Ε λοιπόν δεν ήταν! Ήταν το παραμύθι που περίμενα ότι θα είναι και όλα όσα δεν περίμενα ότι θα είναι!! Διαβάζοντας το βιβλίο, είναι σα να βυθίζεσαι σε ένα όνειρο, με υπέροχες παραστατικές περιγραφές αλλοτινών εποχών, γεμάτο μαγεία και ονειρόσκονη! Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω, υπάρχουν (πολλές) σκηνές που η συγγραφέας περιγράφει τόσο ζωντανά που νομίζεις ότι τις βλέπεις γύρω σου, σκηνές που σε κάνεις να θες να γίνεις παιδί για να ζήσεις τη μαγεία και σκηνές που σε γεμίζουν με τη γλύκα του έρωτα!
Διαβάστε το και αφήστε τη μαγεία να σας γεμίσει, όπως τότε, που ήμασταν παιδιά!

Τρελοτουρίστρια

Σχόλια

Ο χρήστης Marina είπε…
Αυτά τα βιβλία που ποτέ δεν θα διαλέγαμε για εμάς, αλλά που μας δίνονται απο τους κάποιους άλλους που μας ξέρουν καλύτερα απ' ότι εμείς τον εαυτό μας, είναι και τα καλύτερα. Θα σπεύσω να το διαβάσω.
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Marina ισχύει! Καμιά φορά κάνουν τρομερές επιλογές για μας! Τι θα κάναμε χωρίς τους φίλους μας!! :)
Νομίζω θα σου αρέσει το βιβλίο! Φιλιά

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;